top of page

DOĞAL SİRKELER

OSER-OSMAN ERTÜRK Doğal Sirkeleri

%100 Doğal yöntemlerle hiçbir kimyasal ve mekanizasyon kullanılmadan elde edilen sirkelerimiz hiçbir tatlandırıcı, renklendirici, asitlik artırıcı ve düzenleyici, aroma verici/artırıcı, alerjen içermemektedir. Doğal ürünlerden elde edilen mayalar kullanılabilmektedir. Karışık cins meyveler ile sirke renkleri oluşmaktadır.

Doğal sirkeler tamamen doğal olarak yetiştirilen meyvelerden elde edildiği için, üretim sezonu içindeki iklim verilerine göre farklı aroma, asitlik ve doğal şeker düzeyine sahiptirler.

Doğal Sirkeler her üretim sezonunda standart renk, aroma ve asitlik düzeyine sahip değildirler. Renk, aroma ve asitlik her üretim partisi için farklılık arz eder. Doğal sirkelerin üretim periyodu 1 yıl ile 2 yıl arasındadır. Fabrikasyon olarak üretilen sanayi ölçekli olarak üretilen sirkeler gibi renk, aroma, asitlik düzenlenmez. Koruyucu madde katılmaz.

Doğal sirkeler her zaman sirkeleşme sürecinde olabilir. Zamanla sirkenin aroması, asitliği, rengi değişiklik arz edebilir.

Doğal sirkeler kesinlikle kapağı açıldığı zaman buzdolabında veya serin, loş, güneş almayan ortamlarda bulundurulmalıdır. Ağzı açık unutulan, sık sık açılarak kısa sürede tüketilmeyen sirkelerde renk, aroma, asitlik düzeyi değişiklik gösterebilir. Hava ile temas eden şişelerde doğal barlanma (sirke anası oluşumu) devam edebilir, zamanla şişe dibinde doğal meyve tortusu olabilir. Doğal sirkelerde son kullanma tarihi  sirkelerin Muhafaza/saklanma koşullarına bağlı olarak değişebilmektedir.

Doğal sirkelerin asitliği 1-5 düzeyinde olup, fabrikasyon sirkelerdeki keskinlik olmayabilir. Kesinlikle mide yanmasına neden olmaz. Kişiden kişiye farklılık arz etmekle birlikte günlük tüketim miktarı 20-50 ml/yetişkin kişi  arasında uygun görülmektedir.

ELMA SİRKESİ.jpg
Elma Sirkesi

elOser

 

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir? 

Elma sirkesinin şimdiye kadar tespit edilmiş olan en önemli faydası tip 2 diyabetli hastalarda belirtilerin kontrol altına alınmasındaki etkileridir. Tip 2 diyabet, vücut dokularının insüline direnç göstermesi ya da vücutta insülin üretilememesi nedeniyle kan şekeri seviyelerinin yükselmesi ile seyreden bir hastalıktır. Hastalığın tedavisinde temel amaç kan şekeri seviyelerini normal aralıkta tutmaktır. Bunu yapmanın en etkili yolu, işlenmiş şekerlerden kaçınmaktan geçer. Elma sirkesi de kan şekerini düşürmede güçlü bir etkiye sahiptir.  Genel olarak  sirke; şeker hastaları, gizli şekeri olanlar ve kan şekeri seviyelerini düşük tutmak isteyen kişiler için yararlıdır. Şeker hastalığı olan kişi kullandığı ilaç miktarını sirke tüketerek azaltabilir. 

Şaşırtıcı bir şekilde, araştırmalar ayrıca sirkenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini de göstermiştir. Sirke, tokluk hissini arttırarak kişinin daha az kalori almasına yardımcı olur

Sirkenin düzenli tüketimi kan trigliseritlerini, kolesterolü ve kan basıncını düşürür. Böylece, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinde azalma görülür. Sirke bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir ve tümörleri küçültebilir.

Elma sirkesi, bakteriler de dahil olmak üzere bazı mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olur. Geleneksel olarak tırnak mantarı, saç biti, siğil ve kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmıştır. Modern tıbbın babası olan Hipokrat, iki bin yıl önce yara temizliği için sirke kullanmıştır. Sirke ayrıca bir gıda koruyucu olarak da kullanılır. Yapılan araştırmalar gıdada üremesini engelleyerek yiyecek maddesinin bozulmasını engellediğini göstermektedir. Bu nedenle bazı yiyecekleri korumak ve bir süre bozulmadan saklamak için doğal bir yol arayanlar elma sirkesi kullanabilirler.

 Elma Sirkesinin Cilde Faydaları :Cilt bakımında doğal yolları tercih edenler için elma sirkesi oldukça popüler bir cilt bakım ürünüdür. Elma sirkesinin etkinliğinin çoğunluğu asetik asit ve malik asit gibi içerdiği meyve asitlerine dayanır. Fermantasyon yoluyla oluşumu sırasında antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile bilinen ve asetik asit adı verilen bir bileşik oluşur. Akne oluşumu için en önemli etken bakterilerdir. Bu nedenle elma sirkesi antibakteriyel özelliği ile akne tedavisinde kullanılabilir. 

Elma sirkesi cildi sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Böylece düzenli kullanılırsa cildin elastikiyetini korumaya ve kırışıklıkların oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

Elma sirkesi cilt bakımında tonik, yüz yıkama suyu olarak ve hatta leke tedavisi için kullanılabilir. Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir. Toniğin cilt bakımındaki rolü, cildi bakterilerden ve diğer yabancı maddelerden arındırıp gözenekleri sıkılaştırmaktır.

ERİK SİRKESİ.jpg
Erik Sirkesi
erOser

Erik sirkesi faydaları nelerdir?

Erik Sirkesi diğer sirkeler gibi probiyotiklik ve prebiyotiklik açısından çok önemli bir önem arzeder. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sirkenin düzenli tüketilmesi kilo vermeye yardımcı olur.

Ateş düşürücü özelliği olduğu güçlü söylemler arasındadır.

Erik sirkesinin vücutta bulunan eklem bölgesindeki kireçlenmelere iyi geldiği ve kalsiyum takviyesi yaptığı literatür bilgileri arasındadır..

 Kemik erimelerine karşı doğal bir yardımcı olduğu bilinmektedir.

Bağırsaklarda  mikropların oluşmasını önlediği ve var olan mikropları yok ettiği bilinmektedir.

Kullanma Şekli

Bir su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı erik sirkesi koyup karıştırmak yeterli olacaktır.

Salatalara da ilave edilebilir. Erik sirkesi ile kurulan turşuların oluşturduğu damak tadı asla unutulmaz. 

KİRAZ SİRKESİ.jpg
Kiraz Sirkesi
kiOser

 

 KİRAZ SİRKESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kiraz sirkesi doğal ağrı kesici olarak son derece faydalıdır. Ayrıca romatizma hastalıklarına iyi gelir. Kaya tuzu ile kiraz sirkesini karıştırmanız sonucu bacaklarınıza uyguladığınızda selülitlerinizde büyük oranda azalma olacaktır. İçerdiği A, C ve B1 vitaminleri sayesinde tırnak, saç ve gözleriniz için son derece faydalıdır. Bu nedenle gün içinde kiraz sirkesini dilediğiniz miktarda tüketebilirsiniz.

Ayrıca böbreklerinde sorun olanlar, içme suyunun içine kiraz sirkesi koyarak böbrek taşı gibi sorunlarından kurtulabilirler. İçeriğindeki B1 vitamini sayesinde, iştahsız olan çocuklarınıza yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Kiraz sirkesi mükemmel bir cilt ve saç bakım ürünüdür. Diş ve diş eti hastalıklarına iyi gelen kiraz sirkesi, ağız yaralarının da çabucak geçmesini sağlamaktadır. Düzenli kullanıldığında vücuttaki toksinleri atar. Daha zinde ve dinlenmiş hissetmenizi sağlar.

ÜZÜM SİRKESİ.jpg
Üzüm Sirkesi
baOser

 

Üzüm sirkesinin bilinen ya da bilinmeyen çok fazla faydası bulunmaktadır.

Şifa deposu olan üzüm sirkesinin çoğu hastalığa iyi geldiği de bilinmektedir. Peki bu hastalıklar hangileridir?

İşte üzüm sirkesinin iyi geldiği hastalıklar:

Üzüm sirkesi ile yıkanan saçların kepek sorunu artık bitmiştir.

Üzüm sirkesi iltihap atma özelliğine sahip olduğu için boğaz ağrısına iyi gelir.

Üzüm sirkesi daha çok çocukların mustarip olduğu bitlenme durumunda çok etkilidir. Antiseptik olduğu için saça zarar veren ne varsa onlarla savaşır.

Doğal bir ağrı kesicidir. Birçok hastalıkta ağrıları keser.

İltihapları temizler.

Anemi yani kansızlığı giderir.

bottom of page